Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket reparerar vägen mellan Lofsdalen och Linsell med mjuk asfalt

/

Vägen mellan Lofsdalen och Linsell, runt fyra mil, får fläckvis ny beläggning med mjuk asfalt. Totalt investerar Trafikverket 25 miljoner kronor på sträckan under 2015 och 2016. Det är Peab som utför arbetena.

Annons

Reparationerna av väg 502, mellan Lofsdalen och Linsell, fortsätter när snön har försvunnit. Vägen ska justeras och får ny beläggning med halvvarm asfalt, mjog, som är mjukare och brukar användas på vägar med lite trafik.

– När beläggningen sker kan vissa störningar förekomma men trafiken ska kunna ta sig förbi, säger Evert Boeye, projektledare för underhåll inom driftområde Sveg-Svenstavik vid Trafikverket.

Vidare ska avvattningen av vägen ses över, det vill säga dikena och stödkanten.

Det är Peab som utför arbetena och får för det runt 25 miljoner kronor, fördelat på de arbeten som gjordes i fjol och som görs i år.

Upprustningen av sträckan inleddes förra barmarkssäsongen.

– Då grävde vi upp och förstärkte de vägavsnitt där bärigheten var som sämst. Vi bytte även några trummor som hade blivit dåliga. I år lägger vi asfalt på de förstärkta delarna och andra delar där vi bedömer att asfalten behöver ett nytt lager, säger Evert Boeye, projektledare för underhåll inom driftområde Sveg-Svenstavik vid Trafikverket.

 

BILDTEXT

Vägen mellan Lofsdalen och Linsell ska justeras och delar av den får nytt slitlager med mjuk asfalt.

Annons