Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville bidra med skidlektion till Musikhjälpen - det blev en hel weekend

/

Skidläraren Maja Stenström i Lofsdalen ville auktionera ut en skidlektion för att bidra till Musikhjälpen, Sveriges Radios hjälpinsamling som pågick under förra veckan. Det slutade med en skidweekend och ett bidrag på 10 400.

Annons

– Jag har följt musikhjälpen under flera år och alltid tyckt att det varit en rolig grej. Att många tillsammans kan göra något stort, även om varje bidrag kanske inte är så mycket. Men många bäckar små, säger Maja Stenström, 20 år, som precis börjat sin första säsong som skidlärare, i Lofsdalen.

Musikhjälpen pågick under hela förra veckan i direktsänding i Sveriges Radio och på SVT Play. Tre programledare, Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson, turades om att sända radio nonstop med olika gäster, auktioner och önskelåtar, allt för att samla in pengar till behövande.

Årets insamling drog in 31 miljoner kronor till Radiohjälpen och pengarna ska gå till klimatrelaterade katastrofer och till att förebygga dem.

– Jag kände att jag ville göra något och det var flera som var sugna. Först pratade vi om att auktionera bort skidlektioner. Sedan växte det, vi pratade med olika aktörer här och med destinationen och de var också på, så då blev det en hel weekend som auktionerades ut. Så det började med en skidlektion och slutade med en hel skidupplevelser, säger Maja Stenström som kommer från Falun.

Den upplevelsen ropades in för 10 400 kronor, en liten bäck i den stora strömmen av medel som kom in.

– Jag har själv varit på Filippinerna och besökt en by som under ett år drabbats av översvämning, jordskred och en tyfon. Det är ju oftast fattiga länder som drabbas när klimatet förändras. Då är det bra om vi här kan göra någonting, säger Maja Stenström.

Annons