Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala framgångar i Vemdalsslalom

/
  • Alfred Olsson hamnade på en tredjeplats i måndagens slalomtävling. På förstaplats kom Axel Lindqvist tätt följt av brodern Gustaf Lindqvist.
  • Elin Alkell, Vemdalens IF knep en sjätteplats i slalomtävlingen.
  • Alfred Olsson.

Tävlingarna inleddes med pallplats för den lokala talangen Alfred Olsson, och det visade sig att många andra lokala åkare gjorde bra ifrån sig. För klubben blev det ett av de bästa resultaten någonsin genom åren när det gäller topp tio placeringar.

Annons

I år var det rekordmånga anmälda till Vemdalsslalomen - hela 776 anmälda. Marie Fermbäck är tävlingssamordnare för tävlingarna som går på Vemdalsskalet, i Björnrike och i Klövsjö. Hon säger att hon ser en uppåtgående trend när det kommer till slalomintresset hos unga i klubben.

– Det känns roligt, och i år är det fler killar. Jag har haft oro när det tidigare har varit vikande antal åkande, men i år är det rekord. Och för första gången på länge är det killarna som visar framfötterna, säger Marie Fermbäck.

Och det blev en hel del framgång för de lokala åkarna under den första av de tre dagarna som tävlingarna pågår. Alfred Olsson som tävlar för Vemdalens IF i U16-klassen blev bäst med en tredjeplats i måndagens slalom på Vemdalsskalet.

– Det känns bra. Backen var bra, det var lite hårt under men inte så mycket. I morgon (tisdag) är det storslalom och det känner jag mig taggad på, säger en glad Alfred Olsson efter prisutdelningen.

Andra lokala åkare som visade framfötterna var Kevin Lundqvist som knep fjärdeplatsen i samma klass och Anton Rösnäs som blev fyra i U14-klassen i storslalom. På damsidan tog Elin Alkell tog en sjätte placering i U16-klassen i slalom.

– Det är så kul för det är ett av de bästa resultaten för klubben när det kommer till topp tio placeringar någonsin, säger Marie Fermbäck.

Tävlingarna pågår måndag, tisdag och onsdag.

Annons