Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32:a året för Bäverloppet – återigen nytt deltagarrekord: "Jätteroligt"

Traditionsenliga Bäverloppet fortsätter att växa. I årets upplaga slog det återigen ett nytt deltagarrekord. Totalt sprang 325 löpare.
– Det har varit en ökning genom åren. Det är jätteroligt, säger Christoffer Sundelin, ordförande för Rossöns IF.

Annons

Topp tre i damklassen: 2:a Amanda Larsson, 1:a Elin Molin, 3:a Amanda Nordqvist.

Det anrika Bäverloppet gick av stapeln under lördagen i Rossön som återigen slog nytt deltagarrekord. Loppet har ökat under åren till antalet anmälda. I fjol var det 308 löpare och i år landade siffran på 325.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Intresset för löpning har ökat generellt. Det är det största evenemanget som vi har. Det är jätteroligt när det händer något i byn och det är till för alla, säger Christoffer Sundelin.

Det är ett motionslopp för både barn och vuxna och har genom åren haft deltagare både på elit och motionärsnivå. Banan är densamma som tidigare år. Den tio kilometerlånga banan går på asfalt. I herrklassen segrade Elmar Engholm, Bellvik på tiden 31:06. Skidåkaren Anton Karlsson slutade på en andraplats för Sockertoppen IF på tiden 34:02. På damsidan segrade skidåkaren Elin Molin, Rossöns sport på tiden 40:34 som hade 1:06 tillgodo framför tvåan Amanda Larsson.

– Det hade inte varit möjligt utan alla sponsorer. Jag vill rikta ett stort tack till dem och alla som var med och deltog, säger Christoffer Sundelin.

Bäverlopppet 2017, resultat:

Damer 10 km:

1. Elin Molin, Rossöns Sport, 40:34.

2. Amanda Larsson, Backe IF, 41:40.

3. Amanda Nordkvist, Lungsjöns IF, 42:58.

Herrar 10 km:

1. Elmar Engholm, Bellvik, 31:06.

2. Anton Karlsson, Sockertoppen IF, 34:02.

3. Magnus Näslund, Vattudalens LDK, 35:17.

Här kan du hitta alla resultat: Resultat Bäverloppet 2017

Annons