Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loppis i Remmen på lördag – viktig livsnerv för många bygdegårdar

Att arrangera Loppis är ett viktigt inslag för många bygdegårdars överlevnad, så även i Remmen.
– Allting är skänkt, alla pengar vi får in går åt till driften, berättar Jan-Olov Sundemyr som är förväntansfull inför lördagens (9 nov) loppis.

Tre timmar med loppis mitt på lördagen hjälper till att hålla Remmens bygdegårdsförening och dess gård levande. Arrangemangen som hålls under året gör att elräkningar och andra kostnader kan betalas.

– Det är en liten by men uppslutningen är bra. Vi har fått in väldigt mycket grejer, även folk som inte bor här skänker saker. Några av dessa har förstås anknytning till Remmen, berättar Jan-Olov Sundemyr.

Loppis, julgransplundring, pimpeltävling och musikcafé är något som byborna kan samlas kring och bygdegården lever upp då gott om besökare från grannbyarna kommer.

För att få ytterligare lite klirr i kassan under loppislördagen hålls serveringen öppen och Härjedalens nationalrätt, flötgröt, serveras.

– Flötgröt är populärt, bekräftar Sundemyr.