Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat med nytt koncept för Game Fair

/
  • I Tidningen Härjedalens monter prövade många på armbrytning mot Sverigemästaren Ronny Dahl från Lillhärdal. Anders Södergren var en av dem. Som gick bet. Det gjorde alla.
  • Mat av många olika slag hör till en fritidsmässa och kolbullarna har sin givna plats.
  • Många prövade på att köra segway.
  • En och annan älg tittade också in på mässområdet på skidstadion i Bruksvallarna.
  • Flugbindning fanns med på programmet.
  • Lokala politiker deltog i mässan, bland annat i en utfrågning på lördagen. Här är det tävling i matlagning på Trangiakök. Anders Häggkvist (C), Victor Eriksson (M), Gunilla Zetterström Bäcke (S) och Gunnar Sandberg (S) riksdagsledamot från Jämtland, kämpade tappert men det var Lars Nelson som tog hem segern.
  • Daniel Bodin från Malung visade prov på högflygande konster när han voltade med sin mc under lördagens uppvisning i freestyle motorcross.
  • Christer Myhr fick knivarna slipade av Bertil Höglund från Vemdalen.
  • Mässgeneralen Magnus Myhr är nöjd med att köra mässan fredag och lördag, i stället för lördag och söndag.
  • Fanny Wagenius fixade godisregnet från klätterträdet på mässområdet.

Det visade sig vara ett lyckat drag att lägga årets Game Fair på fredag och lördag, i stället för lördag och söndag.
– Vi hade mer folk på fredagen än vad vi hade på söndagen förra året, säger mässgeneralen Magnus Myhr.

Annons

Helgens fritidsmässa i Bruksvallarna var den fjärde i ordningen. Nytt för i var att arrangörerna slopat söndagen och i stället inledde mässan på fredag eftermiddag. Vilket visade sig vara ett lyckat koncept.

– Både besökare och utställare verkar nöjda, vad jag hört. Det har varit en bra helg. Vi har inte räknat antalet besökare än men kan se på kassan att det har varit bra med folk, säger Magnus Myhr.

För om åren har söndagarna känts lite avslagna och att köra på fredagen i stället har varit ett önskemål från många utställare.

– Vi kan konstatera att det varit fler besökare på fredagen i år än vad det varit förut på söndagen, säger Magnus Myhr.

Mässans huvuddag, lördagen, inleddes lite kylslaget men när solen tittade fram steg temperaturen. Och när motorcrossföraren Daniel Bodin från Malung körde sin uppvisning i freestyle motorcross steg den lite till. På sin mc gjorde han hopp med bakåtvolter högt över den församlade publiken.

– Det var verkligen häftigt, säger Magnus Myhr om uppvisningen som säkert blev något av en höjdpunkt för många besökare.

En annan publikdragare var trickskytten Jocke Smålänning som visade upp konster med sitt hagelgevär.

– Han har varit här alla år och kommer nog tillbaka. Vi tycker väldigt mycket om honom och i år kombinerar han showen med utbildning i hagelskytte nu på söndagen, efter själva mässan. Det passar bra inför fågeljakten, säger Magnus Myhr.

Lördagen avslutades med en bankett för både utställare och besökare.

– Det var fullbokat, 320 personer, god mat och jättebra ös. Det hade nog varit tungt för många att fortsätta med mässan i dag söndag, avslutar Magnus Myhr som tror att även nästa års Game Fair kommer att ligga på fredag och lördag.

Annons