Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxigaste Volvon någonsin

På Shanghais bilsalong kommer Volvo att presentera den lyxigaste bil företaget någonsin producerat under sin 88-åriga historia – en fyrsitsig version av den nyligen lanserade XC90-modellen.

Volvos formgivare och tekniker har skapat XC90 Excellence. Den är nischad mot den kinesiska marknaden där ägaren ofta har egen chaufför. Det är inga problem att sitta i baksätet och smutta på ett glas champagne.

Excellence har bara fyra säten jämfört med ursprungsversionens sju. Det skapar stora utrymmen för passagerarna i baksätet.

Det generösa utrymmet har utnyttjats för att ge en förstklassig bilupplevelse som börjar med de breda, rymliga och individuellt ställbara baksätena, med massage, ventilation och ökat benutrymme, men även en infällbar pekskärm, fällbara bord, kylfack med flask- och glashållare, värmande/kylande mugghållare och handgjorda kristallglas från Orrefors.

 – Den här bilen är vårt nya flaggskepp, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design. Vi har skapat den optimala upplevelsen av lyxig skandinavisk design.

Volvo har aldrig tidigare lanserat en bil av den här typen.

Passagerarna i XC90 Excellence erbjuds bekväma fotstöd, stämningsbelysning, belysta förvaringsfack och en unik skinnklädsel med detaljer i färgerna Blond eller Charcoal. Bagageutrymmet avgränsas av en skärm och kupén är extra ljudisolerad.

För att understryka hur mycket svenskar uppskattar frisk luft, har XC90 Excellence också försetts med en joniserande luftrenare. Luftrenaren fungerar genom att luftburna partiklar laddas med elektroner så att de kan avlägsnas från luften i kupén.

Instrumentpanelen är läderklädd med sömmar, medan innertaket är klätt i matchande textil. Utvändigt utmärker sig Excellence-modellen med kromade lister över B- och C-stolpen samt i dörrarnas nederkant.

Volvo har inte angett något pris. Ett tips är att den landar på drygt en miljon kronor.