Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma Mia, vilken föreställning!

/
  • Oskar Ohlsson och hans klasskamrater fyllde ungdomslokalen i Ljusnedal när de uppförde Mamma Mia.
  • Musikalen handlar om tjugoåriga Sofie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en grekisk ö. I helgen var det premiär i Ljusnedal.

Musikalen Mamma Mia hade urpremiär i London 1999. I helgen presenterade Funäsdalens nior sin version av den världsberömda Abba musikalen.

Annons

Musikalen hade urpremiär på Prince Edward Theatre i april 1999. Många produktioner har satts upp i ett otal versioner runt världen. I helgen var det dags för premiär i Ljusnedal. Klass 9 i Funäsdalen fyllde ungdomslokalen i den lila byn med sin version av Mamma Mia.

– Vi är nöjda, visst är det svårt att bjuda på sig själv inför publik och vi var lite väl stela när vi körde mitt på dagen, säger Oskar Ohlsson.

– Det var lite för ljust i lokalen, det känns bättre när det är mörkt.

Tre föreställningar avverkade niondeklassarna. Alla 15 i klassen är inblandade och manus har Oskar fixat tillsammans med klasskompisen Olle Frisk. Förberedelserna startade i december men det är de senaste två, tre veckorna klassen har tränat i lite mer skarpt läge.

– Dessbättre har föräldrarna hjälpt till, det behövs, säger Oskar.

När klassen väl bestämt sig för att sätta upp en musikal stod valet mellan Grease, Pistvakt eller Mamma Mia.

– Vi valde Mamma Mia, både Grease och Pistvakt har man kört tidigare häruppe, säger Victoria Ekström som är Sofia i musikalen.

Publiken var mer än nöjda och betalade gladeligen 120 kronor i entré, då ingick även fika under pausen. Föreställningen var dryga timmen lång.

Intäkterna går till klasskassan och i juni bär det iväg till Turkiet för de musikaliska niorna i Funäsdalen.

Annons