Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man sköt raketer och försökte springa ifrån polisen

/

Bråk och tjafs. Fyrverkerier, rattfylleri och vilsna fyllerister. Polisen kallades till flera platser i länet och omhändertog ett flertal personer under Halloweennatten. Men inga grova brott har rapporterats.

Annons

Vid 05-tiden hade elva personer omhändertogs enligt lagen om berusade personer, LOB.

– Det är väl som en normal storhelg, säger Magnus Hamstig, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Vid halv ett-tiden hamnade två sällskap i bråk med varandra utanför en restaurang i Östersund. Polisen tillkallades och avvisade de båda gängen, men en person vägrade lämna platsen trots polisens uppmaningar och fick avlägsnas. Ingen anmälan är upprättad i samband med händelsen och orsaken till bråket är oklar.

Polis kallades också till en krog i Strömsund efter att en utåtagerande man börjat tjafsa med vakterna. Mannen blev avvisad av vakterna, men vägrade gå hem och sova – och fick istället tillbringa natten i polisarresten.

Strax före klockan ett plockade polisen upp en berusad, sovande man utanför ett hotell i Åre och lät honom i stället sova ruset av sig i värmen på polisstationen. Utanför en restaurang i Sveg fick en man i 65-årsåldern omhändertas vid halv fyra-tiden då han var dåligt klädd och inte kunde ta hand om sig själv. Även han fick nyktra till i polisens förvar för att, som polisen skriver på sin hemsida, "förhindra att han blir förkyld eller än värre".

Cirka 01:30 fick boende i ett hus på Frösön oväntat besök när en okänd man knackade på dörren.

De boende ringde efter hjälp och en polispatrull åkte till platsen.

– Det är väl obehagligt när det börjar banka på dörren mitt i natten, säger Magnus Hamstig.

En man i 35-årsåldern visade sig vara den ovälkomne nattlige besökaren. Mannen hade inte lyckats hitta hem och kördes hem av patrullen.

"Man kan misstänka att hans lokalsinne tillfälligt försämrats lördagskvällen till ära", skriver polisen på sin sajt.

Vid klockan 02 sökte polisen upp en man i 20-årsåldern som bestämt sig för att skjuta raketer i Strömsund. När patrullen anlände till platsen försökte mannen springa ifrån polisen, men polisen var snabbare och han fångades in och omhändertogs för fylleri.

Strax därpå stoppades en kvinnlig bilist i 40-årsåldern i Hammarstrand. Misstanke uppstod om att kvinnan kört rattfull och hon medtogs för provtagning och förhör.

Annons