Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många chanser för löpsugna i Härjedalen – fler tävlingar på kort tid

För den som har mycket energi över och vill lägga den på löpning erbjuder Härjedalen flera tillfällen under de närmaste veckorna. TH listar några av de tävlingar som kommer.

Onsdagen den 17 juli går den 37:e Älglunken av stapeln i Lillhärdal. Det är samma vecka som Härdalsyran och det finns klasser för alla som vill springa, från i princip nyfödd till vuxen. Längsta sträckan är 13 kilometer för 17 år och uppåt, och för de allra yngsta är sträckan 1 kilometer. Lillhärdals IF står som arrangör.

Nästa lopp är i Ramundberget den 20 juli, Ramundberget trail över 22 eller 12 kilometer. En tuff bana där löparna på den långa banan klättrar ända upp på Mittåkläppen, cirka 1200 meter över havet innan de vänder tillbaka mot målet i Ramundberget. Rep finns på de brantaste partierna.

Helags fjällmara ligger på samma dag. Längsta distans är en halvmara, alltså 22 kilometer och starten går från Ljungdalen. Det finns kortare distanser, bland annat en kvartsmara.

Veckan därpå, onsdagen den 23 juli, arrangerar Hedevikens IF Vikarruset i samband med Byfestveckan i Hede med omnejd. Det handlar om sex kilometer genom skogen med både naturliga och konstruerade hinder. Arrangören ansvarar inte för eventuellt medburna mobiltelefoner och åldersgränsen är 15 år.

Ut och spring!