Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ideella timmar säkerställer tävlingar

/
  • Fredrik Busk menar att det skulle vara svårt att genomföra tävlingar utan all den ideella tid som läggs för att få till skidspåren.

Vintern har verkligen inte varit längdtävlingsarrangörernas dröm. Tack vare många ideella timmar har Svegs IK ändå säkerställt helgens Svegsskida samt senare riksfinalerna i Folksam cup.

Annons

Över 400 timmar ideellt arbete har lagts för att få till åkbara spår vid Svegs skidstadion. Medlemmarna har kört snökanoner, skottat och kört snö för att det över huvud taget ska gå att åka.

– Men även om det regnar nu också så ser jag att vi kommer att kunna genomföra våra tävlingar. Fast utan konstsnö och skottning hade det blivit tufft, säger Fredrik Busk, Svegs IK.

Till helgens Svegsskida har närmare 200 åkare anmält sig.

– Vi har 55 startande tillsammans i junior- och seniorklasserna, det är riktigt roligt och det måste vara väldigt många år sedan vi nådde upp i det antalet. Å andra sidan har inte det totala antalet anmälningar ökat så tråkigt nog är det lite färre ungdomar och det tror jag har med vintervädret att göra, säger Fredrik Busk som lovar fina spår om de kommande dagarnas väderprognoser håller.

– Det vi har fått göra är att ändra den planerade bansträckningen. Jag tror inte att vi kommer att använda femkilometersslingan utan vi kör nog i första hand där det finns konstsnö. Så kan det bli också om tre veckor då vi har finalerna i Folksam cup för landets bästa 15- och 16-åringar.

Enligt prognoserna lovas det lite snö i slutet av veckan och sedan en ganska kall lördag då Svegsskidan går av stapeln.

Annons