Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyförvärv i Sveg

/
  • Tränaren Tobias Andersson gläds åt att ha en mycket större trupp att förfoga över den här säsongen. På bilden ses han tillsammans med några av nyförvärven från Vemdalen, Michaela Bäckström, Sara Brandén, Kajsa Thunell, Frida Romppala och Cecilia Lilja.

Förra året blev Sveg trea från slutet i damtrean. Med flera fina nyförvärv i truppen är tränaren Tobias Andersson hoppfull om en förbättring.
– Vi ska åtminstone vända på det resultatet, det vill säga att vi sämst ska bli trea.

Annons

Sveg har under några år brottats med en tunn trupp vilket gjort att unga flickor fått spela i damlaget för att kunna fullfölja seriespelet. När nu Vemdalen lägger ner sitt lag så innebär det ett stort lyft för Sveg.

– Givetvis är det tråkigt att vi inte kunde fortsätta att ha ett lag i Vemdalen men vi var också för få. Det känns ändå naturligt att fortsätta i Sveg, vi måste ju kunna ha ett lag tillsammans i Härjedalen, säger Kajsa Thunell som är ett av nio nyförvärv från grannklubben.

För tränarparet Tobias Andersson och Martin Henriksson finns det också möjlighet att få förstärkning.

– Anders Westfeldt som har funnits med i Vemdalens tränarstab brinner för fotboll och jag hoppas att han kommer att hjälpa oss en del, det verkar i alla fall lovande, avslöjar Tobias Andersson.

Förra året var det inte ovanligt att det bara kom en handfull spelare när det var träning. De yngre i truppen hade även flicklagsmatcher och träningar vilket gjorde en tunn trupp ännu tunnare på träning. Nu är läget ett helt annat.

– Det är väldigt inspirerande för såväl spelare som för oss tränare. Enda problemet är väl att seriepremiären kommer lite tidigt, vi har bara hunnit köra tre träningar tillsammans, säger Andersson.

– Men sammanhållningen i truppen är redan fantastisk, det kommer att bli en av våra styrkor, det är jag säker på.

Annons