Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville höra statsministern tala i Sveg

Det var fullsatt i Folkets hus i Sveg förra onsdagskvällen när statsminister Stefan Löfven hade öppet möte med frågestund i Härjedalen. En som var på plats och lämnade in frågor i förväg var Crister Lindh, ordförande för Företagarna i Härjedalen.
– Vi kommer att ställa frågor om kilometerskatten, och vilka infrastruktursatsningar som kommer att göras för glesbygden, sa han innan mötet.

Annons

Härjedalens oppositionsråd, Gunilla Zetterström Bäcke (S), var väldigt glad över att Stefan Löfven besökte Härjedalen.

Crister Lindh och Företagarna fick inte svar på sina frågor under mötet eller den efterföljande frågestunden. Statsministern Stefan Löfven pratade om infrastruktur, han tog upp trygghet och berörde även migration och integration, bland annat, under mötet på Folkets hus i Sveg i onsdagskväll.

Det var avslutningen på hans dagslånga turné genom Jämtland och Härjedalen, under förra veckans omtalade resa genom landet för Stefan Löfven, och det tillfälle då allmänheten skulle få chansen att ställa egna frågor till honom.

Frågorna skulle lämnas in i förväg, och just frågan om kilometerskatten kom inte upp bland de ganska få frågor som hanns med innan det gavs chans att fotografera sig tillsammans med statsministern.

Crister Lindh intervjuas i vår tv-sändning från Stefan Löfvens besök i Sveg.

– Jag passade på då att prata med honom, säger Crister Lindh som berättade hur Företagarna ser på den föreslagna kilometerskatten för tunga transporter.

– En sådan skatt skulle drabba de med längst avstånd först. Han sa att inget är bestämt än, det kändes som att han lyssnade på mig. Jag hoppas såklart att det inte blir någon sådan skatt.

Glad över besöket var naturligtvis Härjedalens socialdemokratiska oppositionsråd, Gunilla Zetterström Bäcke.

– Det är oerhört stort att han kommer till just Härjedalen, fantastiskt, säger Gunilla Zetterström Bäcke (S), oppostionsråd i kommunen.

Varför tror du han kommer hit?

– Det är ju för att lansera landsbygdsprogrammet som de tagit fram, prata om att utveckla landsbygden och hur man ska skapa arbetstillfällen här. Att alla ska kunna bo och leva var än man är i det här landet, och det tycker jag är jättebra, säger hon.

Fullsatt i stora salen på Folkets hus i Sveg när statsministern kom på besök.

Några konkreta löften om satsningar eller liknandande hade inte statsministern med sig till Sveg och Härjedalen. Men Gunilla Zetterström Bäcke menar att många kommande åtgärder ligger i det betänkande som landsbygdskommittén tagit fram, och som regeringen nu jobbar vidare med.

–Det ligger i det här stora paketet som de har gjort. Samtidigt jobbar man med livsmedelsstrategin, den är viktigt för oss och för våra jordbrukare, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

Många passade på att få en privat pratstund när det gavs tillfälle till fotografering efter mötet.

Se teve från statsministerns besök i Sveg på vår sajt, www.tidningenharjedalen.se

Annons