Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mankell nyinviger kulturcentrum i maj

/

Det nya Mankellcentrumet, som nu ställs i ordning i biblioteket i Medborgarhuset i Sveg, invigs den 26 maj.
– Vi vill göra materialet mer tillgängligt och sätta det i dess rätta miljö, inom litteraturens väggar, säger Patrik Byström, kultur och fritidschef.

Annons

Mankellcentrum, med en utställning som författarens liv och litteratur, har sedan invigningen i augusti 2007 huserat i då nybyggda lokaler i Folkets Hus i Sveg. Ny flyttas det in till Medborgarhuset i Sveg och kommer att finnas i biblioteket.

– Med den här förändringen hamnar Kulturcentrum Mankell i rätt miljö, inom litteraturens väggar. Biblioteksverksamheten i Sveg tar över driften och det kommer att finnas kunnigt litterärt folk som kan svara på frågor om hans författarskap. Det blir också lättare att sy ihop Mankellvandringar på Sveg, säger Patrik Byström.

Den 26 maj invigs den del av biblioteket, där i dag ungdomslitteraturen, flera datorer och en spelhörna för barn och ungdomar finns.

– Myshörnan blir kvar och möjligheten att spela men vi kommer också att smyga in ungdomsböcker av Mankell. Ungdomslitteraturen flyttas till annan plats på biblioteket.

Gäster på invigningen blir bland annat Henning Mankell själv som tillsammans med representanter för författarförbundet och Stiftelsen för Mankellgården i Överberg ska nyinviga Kulturcentrum Mankell. Och förhoppningsvis blir också författaren den första att skriva på den oändliga historien som blir en den av materialet.

– På en plats i rummet ska vi ha en tom bok där besökarna får fortsätta skriva, tanken är att det blir en historia som aldrig tar slut. När en bok är fylld ställer vi upp den i hyllan och fortsätter i nästa, säger Patrik Byström.

Annons