Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus tvåa i Streetrace

/

Markus Sjövold från Sveg kom tvåa i SM i Streetrace i helgen i Lunda utanför Tierp. Trots att han hade den snabbaste tiden i finalen.
– Lite småsurt, men det ska vara jämnt, det roligare då, säger han.

Annons

Helgens tävling på Lunda flygfält var de första av tre SM-deltävlingar och Markus Sjövolds säsongspremiär med sin Audi S2. Sträckan är 201 meter och det gäller att vara först över mållinjen. För Markus tog det 7 sekunder jämnt, för hans motståndare i finalen, 7.02.

– Men han var snabbare än mig i starten, hade kortare reaktionstid och var först över mållinjen. Det är lite trist såklart men för att vara säsongspremiär är det ändå riktigt bra, säger Markus Sjövold.

Förra året kom han trea i SM i Streetrace trots att han då bara körde två av tre deltävlingar. I år planerar han att köra alla deltävlingar, i Ljusdal och i Lunda igen, och även delta i racet som körs under motorveckan i Älvdalen i början av augusti. Däremellan blir det en hel del mekande.

– Målet är att få den här bilen att gå så fort som möjligt. Synd bara att det inte finns något bra ställe att träna på här i närheten, säger Markus Sjövold.

Annons