Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat i fokus när Härjedalens vinnare av Guldstjärnan presenterades

En pizzeriaägare, ett café och en restaurang. Årets guldstjärnor Härjedalen gick till företag och personer med fokus på mat.
– Jätteroligt att bli uppmärksammad för det vi brinner för, säger Malin Bertilsson på Skoogs krog, årets företagare i Härjedalen.

Annons

Emil, Malin och Rasmus Bertilsson. Saknas på bild gör pappa Tomas och systern Victoria.

Under torsdagkvällens företagskväll på Storhogna presenterades årets vinnare av guldstjärnan i Härjedalen.

Malin Bertilsson på Skoogs Krog i Funäsdalen blev utsedd till årets företagare. " ... Med hårt slit, samarbete med lokala företagare och ett nytänkande koncept utvecklar de ständigt sin verksamhet. Alla medlemmar i familjen arbetar hårt mot högt uppsatta mål med fokus på ekologiskt och närproducerat. När vi andra tänker ej odlingsbart fjällandskap i fel växtzon ser årets vinnare möjligheter. Från jord till årets företagarebord."

Så lyder huvuddelarna i motiveringen.

– Att stå i centrum inte riktigt vår grej men det är roligt att får uppmärksamhet för det man gör och brinner för säger Malin Bertilsson på Skoogs Krog.

Företaget engagerar hela familjen. Emil ansvarar för köket, Rasmus är sommelier och har hand om servisen, mamma Malin sköter bokföring och håller i trådarna, pappa Tomas är vaktmästare och systern Victoria sköter marknadsföring, sociala medier, hemsidor och pr.

– Det är vår styrka, att vi är ett familjeföretag där alla strävar åt samma håll. Vi har ett gemensamt mål och när det är ens eget, då ger man järnet, säger Malin Bertilsson.

Årets serviceperson blev Jan Sadat i Vemdalen, som driver Nya Tonys Pizzeria sedan snart ett år tillbaka.

Motiveringen lyder: "Genom nytänkande & kreativitet har Jan utvecklat Nya Tonys Pizzeria i Vemdalen. Problem löses med bravur, lokalerna är uppfräschade samt menyn som bjuder på pizzor i ny tappning."

Jan Sadat blev årets serviceperson i Härjedalen.

Årets serviceföretag i Härjedalen blev Lilla Caféet i Hede, som enligt motiveringen är "en perfekt mötesplats med goda grejer som passar allas smaklökar och plånböcker.

Erica Bergström och Helén Eklind på Lilla caféet i Hede, årets serviceföretag.

Nominering och röstning har skett via Härjedalens företagargrupper, turistbyråer samt från allmänheten på kommunens hemsida.

Vinnarna av Guldstjärnan i Härjedalen deltar i finalen på länsresidenset i Östersund i januari 2017. Då tävlar det mot vinnarna från andra kommuner i länet.

Under företagarkvällen delades också Sigrids Strands innovationsstipendium ut och det gick til Frida Stein i Östersund, för hennes utveckling av nya träningskoncept på internet.

Frida Stein.

Annons