Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-krönika: "Vägen till en vän är aldrig lång på en motorcykel"

Det mullrar oavbrutet utanför redaktionsfönstret och ibland springer jag dit och tittar avundsjukt ut.
På alla förbipasserande motorcyklar i den sommarvarma dagen och drömmer mig bort.

För just i dag, som i skrivande stund är Kristi himmelsfärds dag, jobbar jag från 08 på morgonen till 21 på kvällen och får inte köra hoj.

Jag älskar mitt jobb, det är inte det. Och utan jobb skulle jag väl inte kunna kör motorcykel över huvud taget, så är det.

Läs också: Hjälp när man som mest behöver den – man sitter inte i sjön på en motorcykel

Men den där känslan. Som bara fyller hela ens själ när man hör det där ljudet. Och man vet så väl hur det känns att sitta där bakom styret och dundra fram, i rådande värme och känna ljumma vindar omge en. Trots att man sitter inpackad i skinnställ, integralhjälm och annat. Suget och längtan är lika obeskrivlig som ofrånkomlig. Även fast man vet, att inte just i dag men en annan dag, då får du också.

Ja, så är det att vara såld på motorcykellivet – helt enkelt underbart. Och i helgen är det min tur. Värmen är dessutom utlovad att hålla i sig.

Läs också: Mc-krönika: Brrr vad kallt – men minns du? ... Om tjusningen i att ge sig ut på galna färder

Sittandes här på redaktionen fick jag också ett meddelande från min vän i norr, i Luleå närmare bestämt, med en bild på hennes nyinförskaffade motorcykel. Med den fanns texten: "När jag tagit mc-kortet kommer jag och hälsar på dig".

Grattis till hojen Catharina och heja dig! Kortet fixar du galant. Under tiden håller jag tummarna och väntar på dig!

Det är det fina med mc-kompisar, att vägen till en vän aldrig är lång hur många mil det än är emellan. Resan dit blir ju rent igenom ett nöje.

Läs också: Mc-krönika: "I väntan på att få omvandla ett vinterhalvårs drömmar till verklighet"

Som när min vän Heidi från Alta i Nordnorge – väldig långt nord – dök upp hos mig i Gällivare, där jag bodde förut. Dagen efter startade vi tillsammans färden ned till Sweden rock festival, i Sölvesborg, Blekinge, för att umgås och för att träffa gamla vänner och stifta bekantskap med nya på plats.

För det är så enkelt att mötas över en motorcykel. Man känner liksom redan varandra.

Läs också: Mc-krönika: En ny säsong står öppen att fyllas med äventyr

Jag har ett första mål för säsongen – Custom bike show i Norrtälje. För att jag aldrig varit där och vill vara det, och för att träffa vänner som kommer dit. Från olika håll i Sverige och även Norge. Vissa av mina mc-vänner träffar jag ofta, andra mer sällan. Oavsett vilket förblir vi lika goda vänner.

Och de jag avser träffa i Norrtälje har jag faktiskt inte träffat på några år. Just därför är det extra angeläget.

Och jag vet redan nu att det kommer att kännas precis som om det var i går.

Men nu: Ut och njut av sommarvärmen som gjort sitt härliga intåg!

Kanske ses vi längs vägen!