Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellanskog varnar – livshotande faror i skogarna efter bränderna

Tygla nyfikenheten och håll er borta från skog och mark där det brunnit. Det är förenat med livsfara och kan gå väldigt illa, menar skogsägarföreningen Mellanskog.

Annons

– Med anledning av de omfattande skogsbrändernas härjningar runt om i Härjedalen med omnejd så vill vi varna för det livshotande faror som kan uppstå när nu skogarna överlämnas till markägare för eftersläckning samt när övriga människor åter beger sig ut i skog och mark som kan vara brandhärjade, säger Magnus Westfält förtroendevald i Mellanskog.

Det finns risker med träd som fått sina rotsystem så allvarligt brandskadade att de när som helst kan tippa utan förvarning och detta helt ljudlöst. Andra risker är håligheter i marken som kan vara glödfyllda som man kan riskera att trampa ner i och bränna sig rejält i, även vägtrummor i plast som smält av värmen från elden är riskfyllda då dessa kan leda till att en väg närsomhelst kan kollapsa med risk att människor skadar sig eller kan bli instängda i ett brandområde.