Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Alva Elise Grindborg, Ytterhogdal

Vår kära syster, moster, faster och vän har lämnat oss i en ålder av 84 år.

Alva föddes i Ytterhogdal på midsommarafton 1935, som nummer tre i en syskonskara av åtta. Hon gick sina sju år i skolan i Kyrkogrändens folkskola i Ytterhogdal. I mitten av 1950-talet flyttade hon till Östersund och arbetade som hembiträde, bland annat hos en familj på Frösön där hon arbetade under flera år.

Under tiden i Östersund träffade hon sin livskamrat, Nils-Erik Björklund från byn Kloxåsen. När Alvas mamma senare tappade synen, delade Alva sin tid mellan att bo i Kloxåsen och sitt föräldrahem i Ytterhogdal. 1997 gick Nils-Erik bort och Alva flyttade då hem till Ytterhogdal för gott. Där har hon bott på sin hemgård fram till sin bortgång.

Alva har också tidigare varit verksam med skogsplantering för Korsnäs Marma. Ett av hennes stora intressen var just skog och natur, särskilt bärplockning och mossplockning. Intresset för djur var också stort och hon hade egna höns. Hon var även duktig på handarbete och har stickat strumpor och krusvantar till både stora och små i släkten.

Alva kommer att lämna ett stort tomrum efter sig och vara saknad av alla som kände henne. Hon hade ett varmt hjärta och en stor omsorg för sina syskon med familjer, för övrig släkt och för alla sina många vänner.

Släkten genom systerdottern Ida