Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Bengt Ericsson, Ljungdalen

Till minne av Bengt ”Nicke” Ericsson, Ljungdalen som avlidit i en ålder av 68 år.

Annons

Han föddes i Sundsvall men flyttade i tidiga barndomsår till Östersund och efter grundskolan började han arbeta som reservdelsman på Saab Ana.

På 60-talet arbetade Bengt extra som roddare åt Börjes orkester och gjorde ett bejublat sångnummer om Mårten Gås. Bilar har också varit ett stort intresse och i slutet på 60-talet och i början på 70-talet körde han rally, där pappa Gösta satt med som kartläsare.

1971 föddes Bengts dotter Gabriella medan han gjorde lumpen på I5.

Han har genom åren arbetat på Lockne trä, Reso och Storvallens fjällhotell innan han började på Telia som kartritare och senare kabelanvisare fram till att han gick i pension.

I många år var Bengt ofta i  familjens fjällstuga i Kesudalen och på nyårsafton 1985 träffade han sin blivande fru Birgitta på Ljungalid. Kärleken spirade och 2000 gifte dom sig i Ljungdalens kapell med alla nära och kära närvarande. Efter många år som bosatta i Östersund flyttade dom efter pensionen till Ljungdalen.

Bengt var en glad, snäll, omtyckt och skojfrisk person. Han tyckte om att umgås med barnbarnen, syskonbarnen och vänner, vara ute i naturen, köra skoter och resa.

Han kommer att vara saknad av många.

Familjen genom Birgitta