Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Bernhard Pettersson, Lillhärdal

Vår bror har lämnat oss. Bernhard föddes i Järpen den 21 april 1939, som nummer två i syskonskaran. Där gick han i skolan och förbereddes för vuxenlivet. Bernhard var snäll och omtänksam, ställde alltid upp när någon behövde hjälp. Han var alltid redo, han var ju med i scouterna.

Annons

En bra gymnastiklärare gjorde honom intresserad av gymnastik och han blev bra i det, många gymnastikuppvisningar blev det under åren.

15 år gammal for Bernhard till Stockholm och Grand Hotell där han anställdes som "smörgåsnisse". När han senare återvände till Järpen, var det ishockeyn som blev ett stort intresse. Han blev en bra back i hockeylaget som var ett framgångsrikt lag i slutet av 50-talet.

Han jobbade med lite av varje inom byggbranschen.

1959 träffade Bernhard sin livskamrat, Ann-Britt Larsson från Lillhärdal, som arbetade i Åre, och de blev ett par. 1960 föddes deras son Stefan.

1961 tog bröderna Karl-Göran och Bernhard med sina respektive familjer och flyttade till Laisvall, där de fick arbete i gruvan.

1962 föddes dottern Ann-Marie, "Mia".

Bernhard var en närvarande och kärleksfull pappa.

1964 gick flyttlasset till Köping och Volvoverken, där både Ann-Britt och Bernhard fått arbete. 1972 flyttade familjen tillbaka till Jämtland och Östersund, där Bernhard blev delägare i Ömab, gamla Partner motorsågsdelar. Efter några år fick Bernhard besvär med ryggen och opererades, men det blev inte så lyckat som han hoppats på. Därför blev han tvungen att avveckla sin del i företaget.

Bernhard älskade naturen och det fick familjen erfara i många långa fjällvandringar och skogsturer. Jakt och fiske var nog det största intresset för honom. Många jakthistorier blev berättade vid kaffebordet under årens lopp.

Efter några år flyttade familjen till Lillhärdal, där de övertagit Ann-Britts föräldrahem. Åren gick och de blev välsignade med tre älskade barnbarn, Angelica, Jimmy och Evelina, som han fick slösa sin kärlek och omtanke på. Senare blev det också sex barnbarnsbarn som omfattades av hans kärlek så länge hälsan och orken fanns.

För cirka nio år sedan fick Bernhard sin första stroke, det blev flera och sjukdomarna avlöste varandra.

Bernhard avled i kretsen av familjen den 12 april på Östersunds sjukhus. Han skulle ha fyllt 78 år den 21 april.

Vi saknar dig brorsan.

Syskonen Anita, Åsa och Kåre

Annons