Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Bodil Birgitta Fladvad Hallström, Vemdalen

/

Bodil föddes i Vemdalen och växte upp där som det näst äldsta barnet till Ruth och Ivar Fladvad, tillsammans med syskonen Marita, Östen och Ingrid.

Annons

År 1962 träffade hon ingenjör Christer Hallström och de gifte sig 1967. Tillsammans fick de fyra härliga barn: Fredrik, Lisa, Niklas och Erica. Hon fick även vara med om att få åtta barnbarn samt bonusbarnbarn som hon älskade och som höll henne kvar i livet en lång stund.

Med mycket skarp intelligens och mycket goda förutsättningar tog Bodil studentexamen år 1962 och sedan socionomexamen vid Umeå universitet år 1970. Sitt yrkesverksamma liv började hon som timlärare i Revsunds samt Tännäs kommun 1962-1964. Samtidigt som hon tog sin socionomexamen tjänstgjorde hon som socialassistent på Frösön. Därefter, med avbrott för åren då hon var hemma med sina barn, tjänstgjorde hon som klasslärare i Hede, kurator i Gävleborgs landsting, socialassistent i Härjedalens kommun, platsförmedlare i Hede och i Sveg, biblioteksföreståndare i Vemdalen, speciallärare i Härjedalens kommun, kurator inom Jämtlands landsting och inom socialtjänsten i Härjedalens kommun. Hon var även med i uppstarten av Härjedalens telestuga i Vemdalen under mitten av 80-talet. Sina sista yrkesverksamma år före pensionen arbetade hon på arbetsförmedlingen i Hede som yrkesvägledare.

På fritiden var familjen och barnbarnen det viktigaste för Bodil. Hon värnade även mycket om sina vänner samt hade en stor omsorg om många gåvofonder. Hon reste ofta, bland annat till Grekland och Turkiet samt till sina svärföräldrar som var fast boende i Spanien. Hon tyckte även mycket om att bredda sin väldigt goda allmänbildning med att läsa böcker, lösa korsord och surfa på internet. Ett mycket stort intresse hos Bodil var också bäckmete.

Vi kommer alltid att minnas Bodil som den bästa och den varmaste med ett hjärta av guld. Hon lämnade ett stort tomrum i familjen. Vi älskar henne!

Christer med familj

Annons