Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Bruno Hedspång, Eskilstuna och Lillhärdal

Min broder Bruno Hedspång, född 1942, avled hastigt den 21 februari när han med hustru och barnbarn vistades i sitt fritidshus i Lillhärdal. Döden kom utan nån förvarning och många år för tidigt. De närmast sörjande är makan Anne-Cathrine och tre söner och barnbarn.

Annons

Bruno växte upp på Heden, som näst yngst, med många syskon och han var två år yngre än jag. Då han växte lite fortare än jag så blev vi snart lika stora. Vi hade jämnåriga lekkamrater i grannskapet så det var alltid något på gång.

Bruno hade gott handlag med hästar men for lite våldsamt fram med åkdonen ibland. I tonåren var det skidåkning som gällde och han var en mycket duktig skidåkare och åkte 2,5-kilometersbanan snabbare än de som var två år äldre vid Härjulfatävlingarna 1954 i Lillhärdal.

Efter avslutad skolgång och militärtjänsten började Bruno, liksom sina två äldre bröder att arbeta i skogen men bytte också inriktning och utbildade sig inom väg- och vattenbyggnadsområdet som han genomförde i Stockholm. Han flyttade sedan till Kjula utanför Eskilstuna tillsammans med sin blivande hustru Anne-Cathrine. Hon hade fått tjänst som föreståndarinna på Tallåsgårdens äldreboende och Bruno fick tjänst som kommunalingenjör i Kafjärdens kommun. Den slogs sedermera ihop med Eskilstuna kommun 1971. Då jag sedan 1965 bott och arbetat i Eskilstuna kommun så kom vi varandra geografiskt mycket närmare igen.

Bruno var redan som ung intresserad av älgjakt och sedermera även på småvilt och fågel. Han har funnits med i samma jaktlag under alla år där även ett par av sönerna kommit med. Han har alltid haft jakthundar, ofta både gråhund och stövare. Det är nog inte många kvadratmeter runt Blekberg som han inte har varit på. Han har även varit aktiv i jaktlag i Eskilstunatrakten

Redan tidigt byggde han ett fritidshus i närheten av barndomshemmet i Lillhärdal där han och familjen vistas många veckor under året. Hans permanenta boende i Eskilstuna har varit i Kjula alltsedan han flyttade dit.

I sitt arbete inom Tekniska Verken i Eskilstuna var han driftansvarig för vatten- och avloppsnätet och tillhörande vatten- och avloppsreningsverk fram till sin pensionering för cirka tio år sedan.

I 15-årsåldern bröt han benet i samband med skidåkning i Galberget och de senaste åren besvärades han av diabetes.

Beskedet om hans oväntade död kom som en blixt från en klar himmel men han fick dö på den plats som stod honom närmast om hjärtat.

Bertil Hedspång

Annons