Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Elin Eriksson, Frösön

Elin Johanna Eriksson, Frösön, har avlidit i en ålder av 97 år.

Annons

Hon föddes år 1921 på gården Sven Jöns i Orrmo, Lillhärdal, dotter till Emma och Johannes Andersson. Hon växte upp i Sven Jöns tillsammans med sina syskon.

Som brukligt på den tiden så fick hon som ung hjälpa till med allehanda sysslor, såsom att sköta om ladugården, matlagning, vara i fäbodvallen och mycket annat.

Under en tid i ungdomen arbetade hon som hembiträde hos en familj i Djursholm.

Sin make Erik träffade hon i hembyn under ungdomsåren. Tillsammans bildade de familj och fick barnen Inga-Lill, Roger och Ann-Cathrin.

Familjen flyttade till Frösön 1952 där Elin arbetade på Frösö sjukhus fram till sin pensionering.

Under många år vistades Elin ofta tillsammans med sin make i deras stuga i Orrmo, där de plockade bär och svamp, fiskade, umgicks med släkt och Elin vävde mattor till mångas glädje.

Sonen Roger avled 2008 och maken Erik 2009, vilket blev stora förluster för Elin.

Trots sin mycket höga ålder kunde Elin bo kvar i sitt hem och i stort sett klara det mesta själv. Hon hade också sitt klara intellekt och skarpa minne kvar i hela sitt liv.

Elin sörjs av döttrarna Inga-Lill och Ann-Cathrin med familjer samt av sonen Rogers familj.

Inga-Lill och Ann-Cathrin