Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Karl-Anders Waldman, Väskinde Lilla Bläsnungs

/

Förre poliskommissarien Karl-Anders Waldman i Väskinde Lilla Bläsnungs på Gotland avled den 1 juni vid 80 års ålder efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av sin livskamrat Gertrud Bergman, av Marcus, Sussanne och Magnus med familjer samt av syster och bror.

Annons

Karl-Anders var född i den lilla byn Hallom i Myssjö socken vid Storsjöns sydvästra del i Jämtland. Familjens gård med såväl skog som odlad åkermark är vackert belägen på en höjd med en bedårande utsikt över Storsjön och med Hoverberget ruvande i fonden.

Redan i unga år blev jakt och fiske Karl-Anders stora fritidsintressen. Han trivdes bäst ute i naturen och trots att han i början av 90-talet flyttade till Gotland, återvände han flera gånger per år till Hallom för att få njuta av den till fots, på skidor eller på skoter. Älgjakten var helig fritid för honom och frysen fick årligen ett rejält tillskott.

År 1962 utbildade han sig till polis och tjänstgjorde i närmare 30 år i Svegs polisdistrikt, i många år som hundförare och från 1979 som operativ chef för såväl kriminal- som ordningspolisen i Härjedalen. Fjällräddningen var under hela perioden en viktig del av hans uppdrag.

Under flera år var han knuten till Rikspolisstyrelsens inspektionsverksamhet där hans specialkompetens inom områdena tjänstehund och fjällräddning kom väl till pass.

Kärleken drog honom till Gotland där han bosatte sig med sin Gertrud år 1992. Han hade då fått befattningen som chef för ordningspolisen på Gotland, en uppgift som han behöll fram till sin pensionering. De övertog så småningom Gertruds föräldrahem, ett lantbruk som i dag drivs av sonen Marcus.

Karl-Anders var en trofast vän som med glimten i ögat kunde diskutera även tunga frågor. Tomrummet efter honom är stort men det ljusa minnet av honom är för evigt.

Anders Waldman

Före detta polisintendent

Annons