Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Kerstin Dahlsten, Funäsdalen

Kerstin Dahlsten, född Jonsson, Funäsdalen, har avlidit i en ålder av 94 år.

Hon var född i Storhögen, Häggenås socken och växte upp med den ett år yngre systern Margit. Vid 14 års ålder flyttade Kerstin tillsammans med sin far, bagarmästare Erik Jonsson, till Funäsdalen för att starta bagerirörelse, sedermera Jonssons Bageri & Konditori. Kerstin gifte sig 1959 med Sven Dahlsten från Funäsdalen och 1967 flyttade de in i sin nya villa uppe på Berggatan, högst upp i byn, där hon skötte om trädgården och de hade ett äppelträd, odlade potatis, blommor och rosorna från barndomshemmet Rosengård i Storhögen.

Hon fortsatte att arbeta i familjens bagerirörelse fram till 1967 då verksamheten upphörde. Därefter arbetade Kerstin i Arthur Norbergs bageri, serverade på Turistgården och var dagmamma för en familj i byn.

Kerstin hade många intressen men främst var det handarbeten av olika slag. Hon var alltid nyfiken på att lära sig nya saker och deltog med glädje i olika kurser och studiecirklar. Hon var tillsammans med maken Sven mycket i skog och fjäll för bär- och svampplockning.

Engagemang för hembygden låg henne också varmt om hjärtat. Hon var aktiv inom lottakåren, sångkören, kyrkliga arbetsgruppen och fornminnesföreningen. På senare år så var PRO-föreningen viktig, där deltog hon med glädje i deras aktiviteter, som resor till olika platser, allsång, luncher, bowling och boule.

Kerstin var även aktiv i Svenska kyrkan och kyrkvärd i Funäsdalens kyrka under många år.

Kerstin var omtänksam och månade om alla. Hon fanns alltid till hands för oss och var aktiv i hela sitt liv. När man hälsade på hos henne så stod ganska snart kaffepannan på spisen. De hembakta sju sorternas krus och bullar kom fram på bordet för kaffe med dopp, vilket var en viktig del av Kerstin och hennes gästfrihet.

Hon sörjs och saknas av systersönerna Sven-Eric, Christer och Mats med familjer samt övrig släkt och vänner.

 

Familjen

genom Sven-Eric Dahlgren