Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Kerstin Gjerdingen, Lillhärdal

Vår mor Kerstin Gjerdingen har för alltid lämnat oss.

Annons

Hon föddes 1929 i en syskonskara på sju. 

Många är de somrar som hon tillbringat i Rönnåsens fäbodvall, där hon för övrigt trivdes som allra bäst. Först då tillsammans med sin mor samt sina syskon och sedan när hon själv bildat sin egen familj med Torgeir. De hade var sin son sedan tidigare förhållanden och barnaskaran utökades därefter med tre barn, två pojkar och en flicka.

1974 föddes så det första barnbarnet till hennes stora glädje och även han tillbringade somrarna på vallen tillsammans med oss.

1988 avvecklades så bonderiet och mamma började arbeta inom hemtjänsten, ett arbete som hon tyckte mycket om efter alla år hemmavid.

Hon fortsatte att vara i Rönnåsen minst en vecka varje sommar och då gärna tillsammans med sin syster Sigrid.

Åtskilliga är de trasmattor som hon själv, men även tillsammans med Britt, har vävt genom åren. Strumpstickning har hon också ägnat många timmar.

Mamma var aktiv i olika föreningar, men den som stod henne närmast var nog ändå Lillhärdals Socialdemokratiska kvinnoklubb.

I övrigt var hon en stark kvinna som ända fram tills i februari månad skottade sin gård så gott hon kunde och klöv sin ved där hemma.

Hon fick fyra barn, 15 barnbarn och sex barnbarnsbarn, den sista så sent som i mars månad. Alla betydde väldigt mycket för henne och samtliga hann med att få sockor, som nu värmer våra fötter.

Barnen

Annons