Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Knut Dahl, Lofsdalen, 80 år

Knut Allan Ingbrikt Dahl föddes 1938 i Högvålen, som nummer nio i en syskonskara på 10 barn.

1960 träffade han sin blivande fru, Yvonne. De gifte sig 1963 och fick fyra barn och tio barnbarn.

Knut var en mångsysslare både i arbetslivet och på fritiden. Han arbetade bland annat som svetsare, diamantborrare i gruva, som skogsarbetare och på trä och metall i Sveg.De sista 27 åren hade han sin fasta punkt inom arbetslivet, på Lofsdalens fjällanläggningar.

Knut och Yvonne drev tillsammans jordbruk och somrarna tillbringade de i Bölberget.Det stora intresset i Knuts liv var barnbarnen men även jakt och fiske fanns det plats för.Att få vara ute i naturen med sin hund under de vackra höstdagarna var en av höjdpunkterna på året.

Knut var en lugn och trygg person som alltid fanns där för oss alla, när helst vi behövde det.En person som alltid hade en historia på lut med glimten i ögat.

Den tomhet och saknad vi känner efter honom finner vi inga ord för, men vi känner en oerhörd tacksamhet och glädje att just vi fick honom som make, pappa, morfar, farfar, svärfar och vän.

Vi är tacksamma att vi fick vara med honom till slutet.

Barn och barnbarngenom Cecilia Dahl