Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Olof Petersson, Hede

Olof "Olle" Petersson, Hede, blev 79 år. Den försynte, hjälpsamme och snälla Olle har gått ur tiden.

Annons

Jag kom att lära känna Olle 1960, då han fick arbete som servitör på hotell Gyllene Bocken i Ljusnedal. Olles fiskeintresse kom att föra oss samman. Minnet av Olle är en gåtfull man, glad och uppsluppen på våra fiskeresor och danskvällar i Ljusnedal och Bruksvallarna. Olle var en god dansör och blev populär bland damerna.

Våra fisketurer till fjällsjöarna och tjärnarna i Ljusnedal och Tänndalen, det klarblå vattnet med röding och öring som vakade och norpade sländor under sommarens varma dagar, det var balsam för själen. Olle kunde sitta en hel natt för att lura en öring.

Olle hade ett stort musikintresse, spelade dragspel på gehör, lyssnade gärna till dragspelsjazz. Olles stor idoler var Roland Cedermark, Jonas Myhr med flera.

Olle arbetade även på Gästis i Funäsdalen och Tänningegården i Tänndalen, stängt sedan många år. Arbetet som servitör och bartender blev svårt för Olle att upprätthålla när jobben försvann.

Olle flyttade i början av 1980-talet till Hede. Där kom han att arbeta på Samhall, ett arbete han utförde med stor noggrannhet. Olle var omtyckt av alla.

Olle var en stor djurvän, att få låna och rasta hundar vid sina dagliga promenader var en uppskattad sysselsättning.

Vi förblev vänner efter pensioneringen och hade mycket roligt tillsammans. Min fru Ann och jag tog med Olle på fisketurer, auktioner och utflykter, det var glädjestunder för Olle och oss. Olle slet ont med ohälsa, för oss blev det självklart att hjälpa honom med dagliga sysslor. Vi vet att han levde ett rikt liv trots många svårigheter.

Olle sörjs och saknas av oss och många vänner. Vila i frid Olle.

Vännerna Ann och Kurt i Hede

Annons