Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Rolf Nylund, Hässelby

Rolf Nylund, Hässelby, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 82 år.

Han efterlämnar döttrarna Susanne och Michaela med familjer, syskonen Ruth, John och Ann samt övrig släkt och vänner.

Rolf föddes 1937 i Lillhärdal, Härjedalen, Jämtlands län. Efter folkskola fortsatte han sin skolgång vid Sam-Real i Sveg. Värnplikten fullgjordes vid I5 i Östersund och åtföljdes av FN-tjänst i Ghaza 1957-58.

Åren därefter ägnade han sig åt diverse arbeten inom skogsbruket. 1966 flyttade Rolf till Stockholm där han fick arbete hos Kodak, som han blev trogen fram till sin pensionering. Giftermål följde vilket gav honom två underbara döttrar.

Ett av Rolfs stora intressen var sport, främst längdåkning på skidor, men omfattade de flesta sporter. Som ung tävlade han för Lillhärdals idrottsförening (LIF) på skidor. Han deltog i två Vasalopp under 1960-talet, med en 58:e plats som bästa resultat. Rolf missade sällan starten av Stockholm Maraton. Och gick Finnkampen på hemmaplan satt han alltid troget på läktaren.

Rolf blev med tiden en hängiven medlem i föreningen ”Flygande veteraner” som medhjälpare till att hålla klenoden Daisy igång, en DC-3:a från andra världskriget. Dessutom skötte han troget föreningens bokaffär på Bromma flygplats. Många flygklubbar besöktes av Daisy både inom och utom landet.

Att utforska öarna i Stockholms skärgård blev med tiden ett annat intresse. Hans årskort på skärgårdsbåtarna tog honom till de flesta öarna året runt. Han avnjöt en god lunch i trevligt sällskap vid värdshusen som finns på öarna. Turlistorna hade han i huvudet och undrade någon om hur man tog sig till en speciell ö visste han exakt hur och när.

Rolf var mycket allmänbildad. Han läste noga igenom dagstidningarna och hade kontroll på det mesta. Han var för mig en fast punkt i Stockholm där hans hem, med mat och husrum, alltid väntade.

Rolf hade ett stort hjärta och ett oändligt tålamod med sina medmänniskor. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. För mig var han en kär bror som stod mig nära. Vi upplevde många intressanta saker under våra upptäcktsfärder bland Stockholms många pärlor av natur, kultur, historia och näringsställen. Världen är mycket tommare utan honom. En bättre bror kan ingen ha haft.

John Nylund