Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Aina Håkansson, Lillhärdal

Aina växte upp på gården Perevers i Orrmo, Lillhärdal. Hennes far gick bort när Aina var endast sex år gammal och hennes två syskon gick bort mycket tidigt. Familjen levde, som många på den tiden, under knappa förhållanden. När Aina var 11 år fick hon en halvbror, Rune. Deras mor gick bort 1967 och syskonen kom att stå varandra mycket nära.

Annons

År 1952 träffade hon sin älskade Gunnar och tillsammans fick de två döttrar, Maud och Margaretha. På grund av Gunnars arbete flyttade familjen till Bräcke i Jämtland år 1964. Där bodde de fram till 2002 när de flyttade tillbaka till föräldrahemmet i Orrmo.

Under de första åren i Bräcke arbetade Aina som hemsamarit och 1969 började hon en anställning på Pressbyrån. Hon lärde under årens lopp känna många kunder. Ofta hade hon lagt fram de varor hon visste kunden skulle efterfråga redan innan de kommit fram till luckan. Hon hade ett mycket gott minne. När Pressbyrån lades ner behövde inte Aina gå arbetslös. Hennes duglighet var vida känd och hon erbjöds en tjänst på Furuhagens vårdhem. Där arbetade hon med stor glädje och stort engagemang fram till pensionering.

Ainas kärlek och omsorg om sina nära och kära hade inga gränser. Hon månade om sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn med stort hjärta och när någon var sjuk eller hade problem av något slag hade hon en medkänsla som endast den allra godaste och mest givmilda person kan känna.

När någon av oss i familjen skulle ut och resa brukade hon alltid ringa innan. Vi pratade en stund om allt möjligt och sedan avslutade hon alltid samtalet med att säga: "Gud välsigne dig". Vi kommer att sakna dessa samtal.

Nu har vår mamma och maka givit sig ut på den längsta resan. Det är tomt här hemma men hennes kärlek och värme kommer vi alltid att bära med oss. Gud välsigne dig, mamma!

Gunnar, Maud och Margaretha

Annons