Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Anna Åström, Hede, 94 år

Vår kära mamma Anna Åström har stilla insomnat i en ålder av 94 år.

Annons

Hon föddes på Hållan Funäsdalen, där hon växte upp i en syskonskara på tio barn.

1947 gifte hon sig med Karl Åström och flyttade till Hede. De fick fyra barn tillsammans, Birgitta, Bengt, Sven-Erik och Per-Anders. De bosatte sig Västibyn där de drev ett litet jordbruk. Somrarna tillbringades i buan på Kölvallen. Senare byggde de ett hus på byn där de bodde i många år. Mamma jobbade på ålderdomshemmet. Deras egna lilla smultronställe var stuggu på Kölen där de tillbringade mycket av sin fritid. 1990 blev mamma änka, då pappa hastigt gick bort.

Mamma älskade att vara ute i naturen, från tidig vår då murklorna kom fram till sensommaren och hösten när det var dags för myrbär, lingon, blåbär och svamp. Fiske var ett annat stort fritidsintresse. Vintertid tog hon skotern och åkte iväg för att pimpelfiska, sommartid uttrade hon på sjöarna.

Ett stort intresse var också handarbete av alla slag. Vi har alla krusvantar som hon har stickat och trasmattor som hon har vävt. Pokerspel klådde hon oss ofta i, även när hon var mer än 90 år fyllda och bodde på Hedegården, dit hon flyttade efter en stroke, och där hon fick den bästa omvårdnaden.

Mamma satte alltid familjen i främsta rummet och därför är saknaden nu stor när hon inte längre finns hos oss. Det blir ett stort tomrum efter henne. Tack för allt lilla mamma.

Birgitta, Bengt, Sven-Erik, Per-Anders med familjer

Annons