Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Astrid Olsson, Kårböle

Astrid föddes den 7 oktober 1945, hemma på Handelsbolaget i Kårböle, där hon växte upp med föräldrarna Eivor och Sigge, storebror Börje och lillasyster Lena.

Annons

Ungdomsåren kantades av teater och spex med IOGT:s ungdomsloge. Efter avslutad skolgång i Kårböle skola arbetade hon i familjens lanthandel och i filialen i Huskölen.

När hon var 18 år tillbringade hon ett år på Hola folkhögskola i Prästmon. En tid hon ofta talade om med glädje och där hon träffade många vänner för livet.

1966 träffade hon Olof, och de gifte sig 1968 och flyttade till hans föräldrahem i Vänsjö. De fick tillsammans barnen Jonas, Lars och Lina. 1976 tog paret över lanthandeln i Kårböle och flyttade senare in i huset. 1995 blev Astrid änka. Året därpå träffade hon John-Erik som hon kom att leva med till hans bortgång 2016.

När hon stängde affären 2001 flyttade hon och John-Erik till hans hem i Storån, och där levde de sina sista år tillsammans med gojorna Steffi och Sigge. Pensionsåren ägnade hon mest åt sina intressen, sömnad, vävning, hemmet och barnbarnen Leelo och Thor.

2016 drabbades hon av cancer och hon avled efter en envis kamp mot sjukdomen den 9 juni 2017.

Närmast sörjande är barn, barnbarn och syskon med familj.

Barnen

Annons