Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Birgitta Lyckner, Stockholm

/

Birgitta Lyckner, född Wisth, avled den 19 juni 2015. Hennes närmaste är maken Gunnar och döttrarna Maria och Karin med familjer samt brodern Per-Bruno med familj.

Annons

Birgitta växte upp i Ytterhogdal som dotter till Algot och Valborg Wisth. Efter folkskolan fortsatte hon, uppmuntrad av sin lärare magister Pettersson, till realskolan i Sveg och tog sedan studentexamen i Östersund. Hon fortsatte sina studier till fil.kand. vid Stockholms universitet i bland annat psykologi och därefter vid Ericastiftelsen.

Hennes yrkesliv började sedan som barnpsykolog vid sjukhuset i Sundsvall där hon blev kvar några år. Därefter flyttade Birgitta till Stockholm där hon arbetade som skolpsykolog under många år, varefter hon övergick till egen psykologverksamhet med inriktning på stöd till kvinnor och barn med misshandelsproblematik. Hon gav tillsammans med kolleger ut en bok i ämnet 2001. Birgittas tankar kretsade alltid kring utsatta barns situation.

I hela sitt liv visade Birgitta ett stort engagemang för sin familj och sina vänner. Hon tyckte om att laga och bjuda på god mat och att samlas kring middagsbordet. Hon var observant på såväl de yngsta i sällskapet som de vuxna och var mån om att alla skulle trivas.

Musik, kultur och hantverk var betydelsefullt för Birgitta. Dessa intressen tog sig uttryck i eget pianospel, konsert- och teaterbesök samt handarbete.

Birgitta och brodern har behållit föräldrahemmet i Ytterhogdal och hela livet besökte hon gärna gården Rullan, som låg henne varmt om hjärtat. Birgitta hade också stark anknytning till moderns hembygd i trakten av Älvsbyn.

Gunnar, Maria, Karin och Per-Bruno

Annons