Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Britt Nylund, Stockholm

Som tidigare meddelats avled Britt Nylund den 18 februari 2015. Närmast sörjande är syskonen Rolf, Ruth, John och Ann.

Annons

Britt föddes 1933 som den första av sex syskon och växte upp tillsammans med föräldrar, syskon och morföräldrar i den lilla byn Lillhärdal. Som ung flicka tillbringade hon några somrar på mormoderns fäbodvall. Efter genomgången folkskola vidtog studier vid Svegs samrealskola, där Britt avlade realexamen i början av 1950-talet. Hon fortsatte 1954 sina studier vid Karlskoga praktiska läroverk. Sommaren 1955 vistades hon tillsammans med några av oss syskon på Möja i Stockholms skärgård och plockade jordgubbar. Det var kanske då hennes intresse för den kungliga huvudstaden väcktes.

Televerket lockade med arbete och Britt tog anställning som telefonist, först i Lillhärdal och därefter i Sveg. Under en period arbetade hon på Åby gård i Valbo utanför Gävle. 1961 fann hon stugan för trång och flyttade till Stockholm. Där genomgick hon en internutbildning hos Televerket och blev därefter anställd vid företaget. Hon blev en duktig och trogen tjänare hos telegrafen och arbetade där, först fram till sin pensionering och därefter ytterligare några år.

Britt hade många fritidsintressen. Hon följde med sin tid, deltog i akvarellkurser och omsatte kunskaperna i egna alster på fritiden. Då och då reste hon ut i Europa för att bland annat besöka olika huvudstäder. Landsbygden i Provence i Frankrike lockade henne särskilt mycket.

Många var de tillfällen då vi fick njuta av hennes dignande mat- och kaffebord. Stora delar av släkten samlades ofta i hennes lägenhet, där det alltid rådde en varm och välkomnande atmosfär. Hennes vänkrets växte med åren och alla hade bara gott att säga om henne.

Som pensionär engagerade hon sig med liv och lust i verksamheten vid Gustav Vasa kyrka. Där blev hon omtyckt som alltid. Emellanåt guidade hon människor vid rundvandringar i Vasastan. Britt var en vänlig person som alltid sträckte ut en hjälpande hand till sina medmänniskor. Nu finns hon inte längre med oss. Vi är många som saknar henne.

John Nylund

Annons