Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Erik A Olsson, Överhogdal

Erik A Olsson, Överhogdal, livskamrat, pappa, svärfar, morfar och gammelmorfar, somnade stilla in den 8 augusti, efter en längre tids sjukdom.

Annons

Erik kallades mest Kalles Erik hemma i byn och även runt om i Härjedalen, där han var en känd profil på grund av sitt yrke som gårdsvaruhandlare under många år.

Erik föddes på Hälla i Överhogdal den 30 juli 1927. I unga år arbetade han i skogen och sedan hos Dalmans i Östersund. Därefter började han jobba med sin far, Karl W Olsson (Olmåns Kalle), i hans manufakturaffär, som han drev vidare från 1955 då Kalle drabbades av en stroke.

1956 gifte Erik sig med Nelly Henriksson, och de drev tillsammans affär, café och resanderum på kondis som blev deras gemensamma hem. Tyvärr drabbades Nelly av sjukdom och avled redan 1966. Med hjälp av sin mor Margareta, som alltid fanns vid Eriks sida, drev han rörelsen vidare. Några år senare träffade han sin livskamrat Gunvor Andersson, som han delat intresset för bland annat bärplockning och resor med, under nästan 50 år.

2012 drabbades Erik av en stroke, vilket medförde att han inte längre fick köra bil. Detta tog hårt på honom, men han fick tiden att gå med att ta långa promenader. Dock drabbades han åter av en stroke och denna gång började närminnet att försämras. Men hans stora intresse för fotboll höll i sig och så länge kraften fanns så var han på plats på YIK:s hemmamatcher.

Det sista året har varit ett tufft år för honom, med vacklande hälsa och att inte längre kunna göra saker på egen hand. Men de bra dagarna har glimten i ögat funnits där ända in i det sista.

Det kommer att bli väldigt tomt efter Erik, han var ju den som alltid skulle ha koll på alla, så att han visste att vi mådde bra.

Allas vår poffpoff, som barnbarnsbarnen kallade honom, saknas oss.

Lena Skalberg, Kalles Eriks dotter

Annons