Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gullie Pauwels, Lillhärdal

Vår älskade syster Gullie har stilla somnat in till vårvindens sus.

Annons

Vår syster Gullie föddes och växte upp vid Forsens bondgård. Hon kom till världen en vinterdag, 10 februari 1934, i lilla kammaren i mormors säng. Döptes till Gullie Ragnhild Karolina Forslund.

Hon började spela orgel i hemmet och hade fint musiköra och mor anmälde henne till musikundervisning hos tant Vivan redan som sexåring. I skolan uppträdde gärna Gullie inför sina klasskamrater och fick även senare uppträda på IOGT vid lottornas fest tillsammans med mamma Ingrid, där Tomtarnas vaktparad och Disciplinmarschen spelades.

Vid vuxen ålder arbetade Gullie i Sveg och fick även spela och uppträda på Turisthotellet. Gullie spelade med i ett gäng från Överhogdal som bar namnet Excellent som fick spelningar runt om i Jämtland/Härjedalen under en period.

Gullie kom senare med i en flicktrio med namn Carina Peters och de spelade över hela Sverige. Gullie kom på så sätt till Stockholm och träffade andra musiker och det var här hon började spela med i Diana Millers damkvintett. De spelade på många populära inneställen som Nalen, Frukostklubben, Bolaget och Bacchi vapen. Det bar sen ut i Europa på turné, till Danmark, Tyskland, Italien, Belgien, Österike och Holland.

I Holland träffade Gullie den kända gitarristen Robby Pauwels som hon även gifte sig med 1959. De bosatte sig i Haag och var gifta där i 12 år. Diana Millers damkvintett löstes senare upp. Gullie skilde sig från Robby och beslutade sig då för att flytta tillbaka till Sverige 1971. Hon landade några år i Stockholm innan flyttlasset gick hem till Lillhärdal.

Gullie tyckte mycket om att handarbeta och även att vara ute i naturen där hon plockade mossa och bär. Hon köpte sig en moped för att ta sig vida kring i naturen på egen hand. Gullie somnade in vid sin hemgård där hon som liten traskat runt och lekt.

Syskonen

Annons