Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Helen Forslund, Lillhärdal

Helen kom till världen den 10 oktober 1946 och var yngsta barnet av sex syskon.

Annons

Helen växte upp som barn hos sina morföräldrar och följde varje sommar med till fäboden Källvallen dit korna fördes på sommarbete. Många berättelser finns därifrån som hon förde vidare till oss barn och barnbarn. Senare i livet köpte hon in sitt kära Källvallen som är en plats av glädje och samvaro för familjen där vi vidare skapat nya ljusa minnen genom årens gång.

Helen träffade sin livspartner Ronny redan som fjortonåring och de fick 57 år tillsammans. Hon utbildade sig till kokerska på realskolan i Hede. Därefter hjälpte hon till i sin mors kafeteria i Lillhärdal samt arbetade på gamla kondis i Sveg.

År 1966 föddes sonen Mikael. Några år senare bar flyttlasset av ner till Stockholm där de levde och arbetade under några år. 1969 föddes dottern Ann-Christin och längtan hem till Härjedalen gjorde att de valde att flytta tillbaka och bosätta sig en tid på Forsmon innan de till slut köpte ett nybyggt hus på Kyrkheden där de stannat kvar till dags datum.

Helen började arbeta på Mobacka på avdelningen och fick senare en fast tjänst som kokerska i köket där hon stortrivdes med sina arbetsuppgifter. Helen var en stor konstnärssjäl och målade fritt ur sin fantasi och skapade alster på det mesta som gick att måla av och på. Hon sysslade även med fina handarbeten. Många bär i dag hennes uppskattade verk i form av broderade vantar, strumpor och mössor.

Hon hade även ett stort musikaliskt intresse och var i några år med i Lillhärdals sångkör. Dragspel, orgel och cittra var de instrument hon gärna spelade för oss där hemma. Helen var en lekfull person med barnasinnet kvar genom hela livet vilket vi barn och barnbarn fick uppleva med stor glädje. Hemmet var ombonat och det bjöds alltid på något gott för den som hälsade på hon gjorde alltid sitt yttersta för att alla skulle känna sig välkomna.

Helen var väldigt levnadsglad och hade ett stort driv samt en stor tro på framtiden in i den sista tiden av sitt liv.

På grund av sjukdom förlorade vi vår älskade Helen allt för tidigt. Men vi ska bevara henne i glatt och ljust minne. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Familjen

Annons