Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ingegerd Hansen, San Diego

Den 27 februari i år avled Ingegerd Hansen, född Almegård, lugnt och stilla i sitt hem i San Diego, Kalifornien. Hon blev 87 år.

Annons

Ingegerd föddes i Mora men flyttade redan som barn till Sveg med sina föräldrar Rickard och Ada Almegård. Efter avslutad skolgång och realexamen i Sveg arbetade Ingegerd en tid som telefonist vid telegrafen i Sveg för att senare vidareutbilda sig i Stockholm.

1958 gifte hon sig i Köpenhamn med Helge Hansen. Året därpå emigrerade Helge och Ingegerd till USA. De första elva åren bodde Helge och Ingegerd i Los Angeles för att 1969 flytta till San Diego. Paret drev under många år framgångsrikt bufférestaurangen Nordic Inn Swedish Smorgasbord. Många Svegsbor har under årens lopp på Amerikasemestrar besökt och bott hos Ingegerd och Helge och åtnjutit deras stora gästfrihet.

Ingegerd pratade gärna om barndomen i Sveg med sina långväga gäster och jämförde gärna Stilla havsstränderna i San Diego med simskolan i Hindricksviken. Som vuxen återvände Ingegerd till Sveg nästan varje sommar och även jul- och nyårshelger så länge som hennes mor Ada Almegård var i livet.

Ingegerd sörjs närmast av sonen Rickard med hustrun Luanne och barnen Dane, Lea och Laken samt systerdottern Ulla Almegård med dottern Linnea, boende i Stockholm.

Magnus Persson

Annons