Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Inger Holm, Östersund

Inger föddes 1935 som tredje dotter av fem till makarna Gerda och Axel Nordvall i Vemhån.

Annons

Efter avslutad skolgång arbetade Inger några år i Vemhåns café och bageri. 1954 var hon en i den första kullen folkhögskoleelever vid den då nyöppnade Bäckedals folkhögskola i Sveg. Åren 1955-1958 var Inger en tid anställd inom butik i Sveg och som servitris vid Café Oden i Östersund. Hösten 1958 var hon tillbaka på Bäckedal, nu anställd som ekonomibiträde.

Jag var elev i andra årskursen och tycke uppstod, vilket väl kan sägas motsvarar det bernadottska klicket. 1961 blev Inger mor till vår förste son, Thorsten och fyra år senare föddes son nummer två, Thomas.

1966 gick flyttlasset till Östersund och när pojkarna blivit lite äldre började Inger förvärvsarbeta igen. Först hos Ica Hakon AB och därefter i kassan på Ica-butiken Östra Livs på Skolgatan. När butiken upphörde blev Inger åter igen landstingsanställd, den här gången som ekonomibiträde vid Midgården (före detta Verkstadsskolan). När också den verksamheten upphörde fortsatte Inger sitt arbete som ekonomibiträde vid Torsta naturbruksgymnasium i Ås, där hon var anställd till sin pensionering 1998.

Så länge krafterna stod henne bi var Inger alltid i farten med någonting. Stickning, sömnad, bakning, matlagning och inte minst omvårdnaden av sina älskade blommor, som hon fick många uppskattande lovord för.

Inger var en mycket varm och empatisk person som alltid hade ett vänligt ord till dem hon träffade. Hennes genuina känsla för trivsel och ombonad gjorde vårt hem till en fin plats i tillvaron och dit var alla varmt och hjärtligt välkomna.

Vi som hade glädjen att lära känna Inger minns henne som en människa vilken ofta, ja nästan alltid, satte andras välbefinnande före sitt eget.

Saknaden efter henne är obeskrivlig.

Christer

Thorsten och Thomas

Annons