Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ingrid Kling, Aspås

Ingrid Kling, född Nääs, har stilla somnat i en ålder av 89 år.

Annons

Ingrid föddes i Funäsdalen och växte sedan upp i Hede som äldst av sju syskon. Under ungdomsåren tillbringade hon somrarna i Buan och det blev minnen som hon alltid talade varmt om. Under ungdomen spenderade Ingrid även flera år på Solliden i Östersund för behandling av tbc, vilket satte spår i kroppen men trots detta hade Ingrid en stark livsvilja och en stark kropp.

Ingrid flyttade till Aspås och gifte sig med sin John 1954. De drev gården med mjölkproduktion fram till mitten av 1980-talet och Ingrid tyckte om att jobba och trivdes med livet på jordbruket. Ingrid och John fick två barn tillsammans, Alf och Lena och så småningom tre barnbarn, Maria, Robin och Elin.

Ingrid hade en stor vilja och intresse i att lära sig olika saker, hon gick bland annat många kurser i språk och hantverk. Hon var engagerad i Röda korset och andra föreningar och var delaktig i en pensionärsgrupp i Aspås som anordnade träffar och utflykter.

Barnbarnen var hennes stora glädje och engagemanget visste inga gränser, de gav henne en extra livskraft. De senaste åren tillkom barnbarnsbarnet Anton och förgyllde hennes liv ytterligare. Ingrid tyckte om att röra sig i skog och mark och delade gärna med sig av sin breda kunskap.

Fina lilla älskade mor, farmor och mormor.

Nu får hon äntligen träffa John igen och hon kan andas fritt. Hälsa alla vi saknar och vi ses igen så småningom.

Familjen

Annons