Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ivar Danielsson, Sveg

/

Ivar har avslutat sitt långa och innehållsrika liv. Han blev 90 år.

Annons

Han föddes som fjärde barnet i en syskonskara av nio i Tannsjön utanför Hammerdal, Jämtland.

Från tidiga tonår var det hårt arbete i skogen som gällde. Alla i familjen fick bidra till familjens levebröd. Som många sökte sig Ivar från barndomshemmet och arbetade bland annat både vid järnvägen och Konsum söder ut i Sverige.

I början av 1950-talet träffade han sin blivande fru Hilma. De gifte sig i juli 1952. Färden gick till Sveg där Ivar nasade i omgivningen med att sälja vitvaror och andra elektriska produkter. 1954 startades affären Elektro radio tillsammans med svåger Gustav. Hela landskapet försörjdes med tv-apparater och antenner. På 1970-talet växlades det även in på sportartiklar och affären hette därefter fyndigt Elektro radio sport.

Dotter Margarethe kom till världen 1954 och fyra år senare föddes sonen Lars.

Ivar var mycket aktiv i Baptistkyrkan. Engagerad söndagsskollärare och scoutledare. Han älskade barn och ägnade mycket kärlek till sina barnbarn. Ivar fick även uppleva ett barnbarnsbarn. Intresset var stort för natur, fiske samt bär- och mossplockning. I skogen mötte han både lo och björn. Matlagning och trädgårdsarbete stod även högt i kurs.

Ord som kan beskriva Ivar är omtänksamhet, omvårdnad, humor, nyfikenhet och engagemang.

Ivar somnade in på midsommarafton och han är av oss djupt saknad men i ljust minne bevarad.

Margarethe och Lars med familjer

Annons