Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Ivar Grinde, Högfors

/

Född i Hede, som det äldsta barnet till Lisa och Olle Grinde, tillbringade han där sin barndom tillsammans med syskonen Gudrun och Anders.

Annons

Han tog studenten i Östersund och läste sedan vidare till fysik- och biologilärare i Uppsala. Han och hustrun Karin fick tre barn, Johanna, Carl och Albin, och bosatte sig i Högfors. Där startades sedermera familjeföretaget "Maskplockerit i Lit", en idé som Ivar tidigt hade, nämligen att odla maggot för vinterfiske. Det blev en hit och Ivar arbetade som maskodlare resten av livet. Efter det att han och Karin gick skilda vägar levde han med Birgitta de återstående 25 åren. 

Som den biolog han var njöt han för fulla muggar i det gröna, till exempel när han på höstarna jagade älg i Handsjön. Både han och Birgitta gillade att resa och att fiska; pimpling på Tännsjön, med kastspö i Hårkan, trollandes i Storsjön eller metandes i fjällbäckarna kring Sånfjället. Ivar tyckte även om att snickra, med betoning på återvinning, läs soptippsfynd, och hittade alltid originella och fina lösningar på problem. Ytterligare en stor glädje i Ivars liv var musiken. Han åkte på dans ofta, sjöng i många olika körer och var med i Häggenåsrevyn. Därtill kan läggas hans intresse för att sporta, alltifrån backhoppning till orientering. Han åkte Vasaloppet och sprang samtliga delsträckor i St Olavsloppet. Häggenås SK och Jämtland-Härjedalens SF hade mycken glädje av hans engagemang.

En släkting skrev till oss när de fått beskedet om Ivars död, att "han var en riktig mensh" och det ligger något i det. Han passade in med vem som helst, han hade stor omsorg om nära och kära och fick en alltid att känna sig speciell. Han var mycket fördomsfri och tolerant i sitt sätt. Hans humor var klurig och underfundig, ofta med ordlekar eller annorlunda betraktelser. Det var många roliga upptåg i hans närhet.

Vi är väldigt tacksamma för att vi har fått ha honom i våra liv.

Familjen

Annons