Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: John-Erik Eriksson, Storån

John-Erik Eriksson har lämnat Storån som var hans plats på jorden.

Annons

Han föddes där 1946 som enda barn till Svea och Tore Eriksson.

Han gick i skolan i Flor och Ytterhogdal. Sen tog arbetslivet vid och han började hugga timmer i skogen. Han trivdes bra ute i skog och natur och fortsatte med olika typer av skogsarbete under många år.

1996 träffade han sin sambo Astrid Olsson som hade lanthandel i Kårböle.

Då prövade han på att stå bakom disken under några år och platsade bra även där. Han tyckte att det var ett omväxlande och stimulerande jobb, och han trivdes bra med att möta kunderna i affären. När lanthandeln lades ner 2001 återgick han till skogen. De sista tio åren var han pensionär.

Hans stora intresse var jakt. Han missade aldrig älgjakten och hade under åren två jämthundar som båda hette Rikko. De senaste åren provade han även på den spännande björnjakten. Två björnskinn här hemma vittnar om hans jaktlycka.

Ett annat intresse var fiske. Det blev många fina vårdagar ute på olika tjärnar.

Då sambons första barnbarn, Leelo föddes 2012 blev han morfar! Det var en ny, stor roll i hans liv, som han älskade. Han var en glad och lekfull moffar till henne, och senare lillebror Thor. Barnbarnen saknar honom mycket, och Leelo har valt ut en stjärna på himlen, som är moffars stjärna.

Vi i familjen saknar John-Erik mycket.

Astrid

Bonusbarnen Jonas, Lars och Lina med familjer

Släkt och vänner

Annons