Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Jon Artur Renhuvud, Mittådalen

Den 31 augusti 2016 lämnade Jon Artur Renhuvud oss i stor sorg och saknad.

Annons

Han föddes 18 december 1946 i Mittådalen där han sedan även började första klass. Hans föräldrar avled när Jon Artur bara var ett barn, och han kom till Vemdalen som fosterbarn och började i sameskolan i Jänsmässholmen och senare i Änge.

När han var 13 år fick han komma tillbaka till Mittådalen som dräng i en renskötarfamilj, och sedan dess har han inte lämnat varken Mittådalen eller renskötseln.

1972 gifte han sig med sin stora kärlek Ann-Helen från Vemhån, och de fick två döttrar tillsammans.

Jon Artur var en riktig friluftsmänniska och älskade jakt och fiske. Han reste mycket för att hitta det perfekta fisket, och när han sedan fick barnbarn tog han med dem till sjöarna och såg med stort tålamod till att de fick fånga sin första fisk tillsammans med honom. Hans stora tålamod kom väl till pass inte bara när de fem barnbarnen var på besök, vilket de ofta var, utan även när det kom till ett annat stort intresse. Jon Artur satt ofta i slöjdverkstaden där han tillverkade allt från knivar till kåsor och kikarfodral.

Hos Jon Artur var dörren alltid öppen, och han var mycket generös. Han tog sig alltid tid till att lyssna och umgås och han var duktig på att få sina barn och barnbarn (och till och med ett barnbarnsbarn) att känna sig sedda och speciella.

Jon Artur var en underbar make, Aehtjie, Aajja och Maadter-Aajja. Vi minns honom med saknad och är lyckliga över alla underbara år vi fick tillsammans.

Familjen genom Angelica Andersson Renhuvud

Annons