Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Lennart Frank, Lofsdalen

Lennart föddes i Arbrå, Flästa av Emma och Ernst Frank. Han växte upp i en familj med två bröder, Algot och Enar.

Annons

Efter skolgången fick han arbete på en möbelfabrik som sprutlackerare i några år.

En vinterdag for han till Lofsdalen för att åka längdskidor. Då fanns det två lanthandlare i byn, Mannes livs och O.J. Erikssons lanthandel. På O.J. Erikssons jobbade Sally Eriksson och Lennart fick upp ögonen för henne, och sedan den dagen har de två varit tillsammans i nästan 60 år. Senare tog de över lanthandeln som döptes om till O.J. Erikssons efterträdare och då hade även Åke och Lena kommit till världen.

Sally och Lennart gifte sig den 7 november 1969.

Butiken byggdes ut och ändrade namn till Franks i Lofsdalen AB. Trots arbete med butiken tog han sig ändå tid till sitt stora intresse med folkdansen och reste till många ställen, bland annat till Canada med dansgruppen. Han ville bjuda med båda barnen, Lena följde med, men Åke stannade hemma och fiskade i stället. Lennart hade även sitt favoritställe Rutvallen, dit gick han så ofta han kunde och sov över. Där kunde han koppla av i lugn och ro med naturen och fjällen runt knuten.

Både Sally och Lennart har haft många goda stunder och minnen med dansen tillsammans. Då pensionen äntligen kom kunde de ändå inte släppa butiken direkt, men efter några år köpte de ett litet hus i Sveg där de har trivts bra. De har pendlat mellan Lofsdalen och Sveg och han fick göra det han älskade mest, bärplockning, stå på vedbacken, åka längdskidor och se till att alla gräsmattor var fina hos barnen och barnbarnen.

Han fick även en fin tid när han med Åke byggde ett sommarhus i Danmark, där han trivdes gott och det blev flera resor dit.

Höjdpunkterna för Lennart var även när han fick besök och umgicks med barnbarn och barnbarnsbarn.

Saknaden efter Lennart blir stor för hela familjen.

Barnen

Annons