Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Maria Axelsson, Sveg

Det är med stor sorg i hjärtat som vi tvingas inse att en fantastisk maka, mor, dotter, syster och vän har lämnat den här världen. Hastigt, oväntat och alldeles för tidigt.

Annons

Vanligtvis brukar sådana här minnesord vara en sammanfattning av en persons liv. Så kommer inte denna text vara. Maria var unik på så många sätt att det krävs ett annat format för att beskriva det.

Hon var en engagerad mamma och satte sina fyra barn Julia, Victor, Evelina och Zandra framför allt annat. Jag tror att hon spenderade mer tid i ishallen, där hon var sina barns hockeylags största supporter, än någon annanstans. Det fanns ingenting som var viktigare för henne än familjen. En familj som jag är tacksam för att jag fick vara en del av. Kärleken till maken Reine gick inte att ta miste på. Många år av motgångar och svåra förluster av personer som stod dem nära verkade göra dem mer sammansvetsade och kärleken till varandra växte sig ännu starkare.

Hon hade en otrolig inre styrka. När andra människor skulle ha knäckts under bördan, sträckte hon på sig och kämpade vidare. Det fanns inga problem som inte gick att lösa i hennes värld, och det beundrar jag henne för.

Maria var en väldigt omtänksam och godhjärtad person. Hon ville ta hand om och hjälpa alla som behövde det. Vilket gjorde henne till en exceptionell undersköterska som var väldigt omtyckt av både kollegor och vårdtagare. Det var genom vårt gemensamma yrke som vi lärde känna varandra och om en ny vänskap kan beskrivas som kärlek vid första ögonkastet, ja då var det precis så.

Hon var en sådan vän som alltid fanns där och ställde upp oavsett. Hon satte alla som hon älskade före sig själv i alla lägen.

Maria var min kumpan på alla tokiga upptåg som vi gjorde. Hon har fyllt mitt liv med så många glada stunder som jag nu för evigt bär i mitt hjärta som en värdefull skatt. Vi fick varandra att skratta när vi egentligen ville gråta. Vi lyfte varandra när vi var nere.

Hon var min själsfrände och syster och jag älskar henne innerligt.

Hon fattas oss.

Vännen Maria Nordkvist

Annons