Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Rune Kallin, Vemdalen

Rune Kallin föddes 1928 på gården Nedre Kallmora i Vemdalen i en jordbrukarfamilj och var näst yngst i en syskonskara av fyra barn.

Annons

På julafton när Rune var 14 år dog hans far. Det innebar att Rune fick börja hjälpa till med försörjningen av familjen. Att köra timmer med häst i skogen var ett tungt arbete för en späd 14-åring, även om han fick god hjälp av en farbror och sin farfar.

Värnplikten gjorde Rune på A4 i Östersund. I övrigt arbetade han i skogen tills han under 1960-talet träffade sin blivande fru Gertrud Liljefelt. När svärfadern Einar Liljefelt gick bort 1963 började Rune hjälpa till med Esso-macken i Vemdalen som Einar och Gertrud drivit tillsammans. Sonen Per-Einar föddes 1963 och dottern Kristina 1968. Med två barn i familjen blev det allt mer Rune som drev och utvecklade Esso-macken (sedermera Statoil). Tidvis sålde Rune även försäkringar åt Folksam. Hustrun Gertrud gick bort 1993.

Runes kärlek och omtanke om familjen har följt oss genom livet, och han har varit en trygghet för oss. Han var generös och ställde mer än gärna upp för oss. Han var också alltid positiv till våra idéer. De fyra barnbarnen älskade han och det gladde honom att Fredrik, äldste barnbarnet, fick möjlighet att ta över barndomshemmet.

I sociala sammanhang trivdes Rune. Han tyckte om kalas, middagar och andra sammankomster. Han var aldrig tveksam till att följa med på olika aktiviteter, vare sig det handlade om att åka lastbil eller ett restaurangbesök. Rune tyckte också om att vistas i skog och mark. I sin krafts dagar var det svårt att hålla jämna steg med honom i skogen.

Strax efter Runes 80-årsdag fick han en stroke. Han klarade sig förhållandevis bra den gången men nu, sju år senare, var hans hälsa svagare och han överlevde inte den stroke som nyligen drabbade honom.    

Rune lämnar ett stort tomrum efter sig i vår familj. Vi saknar vår käre pappa, svärfar, farfar och morfar, men i våra hjärtan finns han kvar.

 

Familjen

Annons