Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Sally Frank, Lofsdalen och Sveg

Sally har somnat in efter en kort tids sjukdom, bara drygt två månader efter maken Lennart Franks bortgång.

Annons

Sally var dotter till Olov och Matilda Eriksson, som drev OJ Erikssons diversehandel i Lofsdalen under 1950-1960. Där jobbade hon som ung och träffade sin blivande make Lennart som kom som turist till Lofsdalen. De gifte sig, tog över lanthandeln och byggde ut butiken och döpte om den till Ica Franks i Lofsdalen.

Mamma var enormt omtänksam och tänkte mer på hur andra mådde och hade det än på sig själv. Hon älskade att baka och vi tror inte att det finns någon busschaufför eller varutransportör som inte minns personalrummet där det bjöds på hembakat kaffebröd och tårta varje dag.

Stora intressen var att få åka på dans och bingo. Det var ett sätt att få umgås med vänner och få en stunds avkoppling.

Efter pensionen flyttade våra föräldrar till Sveg, men pendlade under många år till Lofsdalen och sportstugan på Uppvallen, där de trivdes mycket bra. De fick många fina år tillsammans.

I Sveg fick de tid till att umgås mer med vännerna, vilket det inte funnits när de drev butik dygnet runt.

De är många, vännerna som ställt upp för mamma, speciellt efter pappas bortgång. Vi är tacksamma för att de har funnits nära henne, både före och under sjuktiden, tagit hand om både henne, matinköp, post och hus, ingen nämnd och ingen glömd.

Åke och Lena Frank med familjer

Annons