Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Svea Svensson, Tännäs

Vi sörjer och saknar vår älskade mamma, mormor, oldemor, sambo, syster och kära vän Svea, som efter en tids sjukdom lämnat oss.

Annons

Svea föddes som tredje barn av sex på gården Moren i Tännäs. Efter avslutad skolgång arbetade Svea som piga i familjer i Tännäs, Sveg och Östersund. Hon jobbade även inom hotellverksamhet i Rättvik. Här föddes 1949 dottern Margaretha.

Flytten gick sedan hem till Tännäs där Svea fortsatte jordbruksverksamhet och säterliv tillsammans med föräldrar och syskon. Svea arbetade säsongsvis under många år på Eskilssons pensionat i Tännäs. 1950 föddes sonen Sven-Erik.

När barnen vuxit upp gick flyttlasset till Sveg och samboliv tillsammans med Olle. Här tjänstgjorde Svea i kök och matsal på Svegs sjukhus, fram till sin pensionering. Svea och Olle bodde som pensionärer i Ljusnedal.

Sista sjukdomstiden bodde Svea hos sin dotter med familj i Östersund.

Vi minns vår älskade Svea för hennes generositet, tålmodighet, hjälpsamhet, stora gästfrihet med god mat, fantastiska våfflor och hennes sinne för att ordna det varmt och hemtrevligt runt sig.

Hon hade härlig humor och nära till skratt samt en otrolig förmåga att uppmuntra sina medmänniskor.

Svea var erkänt duktig på olika handarbeten och hade alltid så länge hon orkade en stickning på gång. Hon har under årens lopp försett familjen med trasmattor, dukar, tröjor, strumpor, vantar och halsdukar.

Hon begärde inte mycket för egen del men unnade oss allt gott.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, men oändligt många varma och ljusa minnen och en stor tacksamhet över den tid vi fick tillsammans med henne.

Familjen genom dotter Margaretha och barnbarn Helene

Annons